fbpx

Reacția PDM, după ce Chicu a anunțat revocarea imediată a miniștrilor formațiunii: „Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea…”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a venit cu o reacție după ce premierul Ion Chicu a anunțat că până diseară Guvernul s-ar putea alege cu noi miniștri în locul celor delegați de democrați. Se întâmplă după ce sâmbătă, 7 noiembrie, liderul PDM, Pavel Filip, a anunțat că imediat după alegerile prezidențiale formațiunea își va retrage miniștrii din Executiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

PDM a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern, imediat după învestirea președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PDM. Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține.

Miniștrii delegați de PDM în Guvern sunt profesioniști, care au muncit cu multă dedicație într-o perioadă de criză în domeniile pe care le-au condus. Partidul Democrat se mândrește cu exponenții săi în Executiv și le mulțumește pentru activitatea desfășurată”, se arată în declarația formațiunii.

Citește și: Prima reacție a lui Chicu după anunțul PDM că își retrage miniștrii săptămâna viitoare: „I-am informat că voi ieși cu propunerea de a-i revoca”

PDM a luat decizia să își retragă reprezentanții săi din Executiv pentru a oferi președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de cetățeni, și această decizie rămâne în vigoare”, se mai arată în mesaj.

Cristina Lisnic, viceprim-ministra pentru reintegrarea, nu a mai așteptat revocarea din funcție, anunțându-și demisia în această dimineață. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ex-oficiala a scris că „pleacă cu capul sus”.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button