fbpx

Reacția ministrului Litvinenco la moțiunea BCS: Drumul spre o justiție dreaptă și o luptă veritabilă împotriva corupției nu va fi ușor

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a reacționat după ce fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a depus o moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Văd că socialiști și comuniști au înaintat împotriva mea moțiune simplă la Parlament. Ce să zic? Evident că, deoarece este un instrument constituțional, îi voi da curs așa cum prevede legea. Pe fond – voi vedea ce mi se impută și voi răspunde punctual la totul. Dar dincolo de toate, precum am mai spus, drumul spre o justiție dreaptă și o luptă veritabilă împotriva corupției nu va fi ușor. Tare mulți au fost, sunt și vor fi împotrivă. Pentru că au ce pierde”, a scris Litvinenco pe Facebook.

„Dar pe mine nu mă interesează ce vor pierde politicienii alungaţi de la guvernare pentru că şi-au bătut joc de ţară decenii întregi. Pe mine mă interesează ceea ce-și doresc majoritatea cetățenilor acestei țări. Și anume un stat puternic, cu instituții funcționale, unde cei care fură de la oameni să fie deferiți justiției. Și voi face anume ceea ce-și doresc cetățenii. Punct!”, a mai scris ministrul Justiției.

Acuzațiile socialiștilor

Nici la 100 de zile a Guvernului Gavrilița, PAS împreună cu ministrul Justiției au făcut tot posibilul să sufoce ideea de justiție independentă, care să răspundă doar la indicațiile politice ale partidului”, a acuzat scoialistul Vasile Bolea, care a dat citire textului moțiunii simple.

Potrivit deputatului, MJ a înșelat încrederea electoratului și desfășoară un atac asupra independenței justiției și a Procuraturii Generale. Bolea acuză și presiuni asupra membrilor CSP „în vederea organizării spectacolului reținerii procurorului general”.

Tot ce face guvernarea PAS și MJ azi e o încercare de a ne întoarce în trecut”, a adăugat parlamentarul, care a precizat că ministrul Litvinenco nu a promovat niciun proiect de lege în primele două luni de la preluarea mandatului.

ZUGO amintește că moțiunea simplă exprimă poziția Parlamentului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, într-o problema ce a făcut obiectul unei interpelări. Ea poate fi inițiată de cel puțîn 15 deputați. Moțiunea simplă se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button