fbpx

Vor capul lui Litvinenco. BCS propune o moțiune asupra activității Ministerului Justiției: „Încearcă să ne întoarcă în trecut”

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament au propus o moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției (MJ). Deputații BCS susțin că MJ se face vinovat de subminarea principiilor statului de drept și subordonarea justiției.

Nici la 100 de zile a Guvernului Gavrilița, PAS împreună cu ministrul Justiției au făcut tot posibilul să sufoce ideea de justiție independentă, care să răspundă doar la indicațiile politice ale partidului”, a acuzat scoialistul Vasile Bolea, care a dat citire textului moțiunii simple.

Potrivit deputatului, MJ a înșelat încrederea electoratului și desfășoară un atac asupra independenței justiției și a Procuraturii Generale. Bolea acuză și presiuni asupra membrilor CSP „în vederea organizării spectacolului reținerii procurorului general”.

Tot ce face guvernarea PAS și MJ azi e o încercare de a ne întoarce în trecut”, a adăugat parlamentarul, care a precizat că ministrul Litvinenco nu a promovat niciun proiect de lege în primele două luni de la preluarea mandatului.

ZUGO precizează că moțiunea simplă exprimă poziția Parlamentului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, într-o problema ce a făcut obiectul unei interpelări. Ea poate fi inițiată de cel puțîn 15 deputați.

Moțiunea simplă se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button