fbpx

Radu Marian, despre deconectările la apă în Chișinău: „Sunt suspiciuni că au fost făcute intenționat”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a venit cu câteva comentarii referitor la faptul că sediul central al întreprinderii „Apă-Canal” a fost deconectat de la energia electrică din cauza datoriilor acumulate față de Premier Energy. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sunt suspiciuni că deconectările temporare la apă de ieri în unele cartiere din Chișinău au fost făcute intenționat”, a scris Marian pe rețelele de socializare.

Acesta este de părerea că, controlul neașteptat al ANRE la Apă-Canal vine pentru a stabili circumstanțele deconectărilor din 2 februarie.

Există mari bănuieli de sabotaj, în condițiile în care furnizorul de energie electrică a deconectat lumina doar de la blocul administrativ (din cauza datoriilor), nefiind afectat procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”, a comentat deputatul.

Totodată, Radu Marian consideră că, conducerea orașului este responsabilă de soluționarea acestei probleme.

Dacă întreprinderea nu are bani suficienți în acest moment, CMC trebuie să găsească o formulă financiară prin care să fie alocate aceste fonduri. Consilierii municipali nu trebuie să se lase prostiți de mizeriile lui Ceban”, a mai notat Marian.

Mai mult, acesta a venit cu cu o soluție pentru soluționarea problemei, și anume o gestionare mai eficientă a distribuitorului.

Cum e posibil ca devierile pozitive de 377 milioane lei din perioada 2019-2021 să se evapore pur și simplu? De ce investițiile din creditul BERD de 700 milioane lei nu sunt valorificate? De ce nici până acum Apă-Canal nu știe efectiv volumul efectiv al apei livrate către consumatori?

De ce Consiliul Municipal Chișinău tolerează prostiile făcute de nașul lui Ceban care de facto ar gestiona întreprinderea? Multe întrebări s-au adunat. Dar sunt sigur că vor apărea și răspunsurile în viitorul apropiat despre modul dezastruos în care s-a gestionat această întreprindere”, a conchis Radu Marian în postarea sa.

Articole asemănătoare

Back to top button