fbpx

R. Moldova va spori colaborarea cu NATO. Recean: „Este dezvoltare democratică, instituții reziliente și capacități de apărare”

Republica Moldova va spori spectrul de colaborare cu Alianța Nord-Atlantică, susține prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Guvernului afirmă că o colaborare mai strânsă cu NATO înseamnă o dezvoltare democratică și o întărire a capacităților de apărare ale Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, la care a participat joi seara, premierul a vorbit și despre necesitatea informării în rândul cetățenilor despre această organizație și beneficiile pentru Republica Moldova.

„Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegem este că NATO – cel puțin o bună parte din societatea noastră, dar și din alte societăți – era asociat încă din războiul rece cu ceva confruntațional, ceea ce nu este adevărat. Cu siguranță NATO este despre dezvoltarea democratică, instituții reziliente, construirea unor capacități instituționale de apărare”, a declarat Recean.

„Odată ce avem acest program în creștere de colaborare cu NATO este evident că trebuie să explicăm și cetățeanului de rând de ce facem acest lucru. Nicio țară NATO nu se simte astăzi neprotejată”, a adăugat premierul.

Vezi și: Maia Sandu, despre aderarea Republicii Moldova la NATO și un eventual referendum

Articole asemănătoare

Back to top button