fbpx

R. Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale CSI

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a anunțat că Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente (CSI).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului, prioritatea Republicii Moldova este integrarea in Uniunea Europeană, de aceea din punct de vedere legal, acordurile internaționale ale țării noastre sunt semnate prisma compatibilității cu integrarea europeană.

Totodată, Nicu Popescu a declarat că în Republica Moldova încă există o legătura simbolică a apartenenței formale la spațiul fostei Uniuni Sovietice, însă țara noastră semnalează un dezacord total cu tendințele care se manifestă în acest spațiu.

„La modul practic, Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile CSI. Nu participă în aceste reuniuni regulate”, a spus ministrul Afacerilor Externe într-un interviu pentru NordNews.

Republica Moldova a ratificat Acordul de constituire a Comunității Statelor Independente prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova din 8 aprilie 1994.

După ce Republica Moldova a obținut statutul de țară-candidată pentru aderarea la UE, președinta Maia Sandu a declarat că, pe parcursul avansării pe calea europeană, se va lua decizia privind retragerea țării din CSI.

Articole asemănătoare

Back to top button