fbpx

Președinta Sandu: Dacă Rusia va încerca să atace R. Moldova, evident că vom cere ajutor

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că autoritățile de la Chișinău nu pot exclude scenariile pesimiste ale escaladării războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Declarațiile au fost făcute în cadrul vizitei sale la București, în cadrul unei conferințe de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a declarat că dacă Rusia va încerca să atace Republica Moldova, autoritățile vor cere ajutor.

„Suntem îngrijorați și admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste. Ne pregătim pentru toate scenariile. În situația în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova, evident că vom cere ajutor”, menționat șefa statului.

Președinta Sandu nu a menționat însă de la cine urmează să ceară ajutorul său cel fel de ajutor va solicita.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, întreprinde o vizită oficială în România, la invitația omologului său român, Klaus Iohannis. Vizita oficială are loc pe fondul intensificării substanțiale a dialogului și a cooperării bilaterale atât la cel mai înalt nivel, cât și în plan guvernamental și parlamentar, în spiritul comunității de limbă, cultură și istorie împărtășite de România și Republica Moldova, precum și al Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Citește și: Maia Sandu, după întrevederea cu Klaus Iohannis: „Am încredere că parteneriatul moldo-român ne va ajuta să depășim greutățile cauzate de război”

Articole asemănătoare

Back to top button