fbpx

Președinta, pregătită să își pună la bătaie funcția de dragul anticipatelor? „Nu îmi este frică de popor”

Maia Sandu afirmă că Parlamentul urmează să decidă asupra dacă va fi sau nu suspendată din funcție. Potrivit ei, există două scenarii în care funcționarii „ajung la popor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta a punctat, în studioul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV, că nu îi este frică să meargă în fața cetățenilor. În același timp, ea consideră că evenimentele care se produc pe scena politică din Republica Moldova ar avea loc deoarece unor parlamentari le-ar fi teamă de un eventual scrutin.

Potrivit legii, pentru suspendarea președintei sunt necesare 2/3 din voturile deputați. Ulterior se organizează un referendum național, iar Sandu afirmă că în ambele cazuri se va ajunge la un scrutin.

„În ambele scenarii noi ajungem la popor. Sau mergem la alegeri anticipate – ajungem la popor, sau mergem referendum și tot ajungem la popor. Mie nu îmi este frică să merg la popor. (…) Atâta rezistență la ideea alegerilor anticipate, se pare că lor le este frică de oameni. (…) Și impeachmentul duce la referendum și oamenii vor decide. Și alegerile anticipate. Trebuie să aleagă cei din Parlament ce cred ei că este mai bine”, a declarat Maia Sandu.

De menționat este că, în cadrul emisiunii menționate președinta a vorbit și despre eventualitatea desemnării Marianei Durleșteanu candidată la funcția de premier. Maia Sandu a punctat că următorii pași vor fi anunțați după 23 februarie, când Curtea Constituțională se va expune asupra problemei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button