fbpx

Plîngău, despre condițiile impuse de UE pentru Republica Moldova: „În primul rând să lăsăm retorica electorală”

„Sunt câțiva pași simpli, care merită și trebuie de încercat de-i făcut. În primul rând să lăsăm retorică electorală,” este declarația președintelui Platformei DA, Dinu Plîngău, referitor la realizarea condițiilor impuse de UE pentru Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit acestuia, în mare parte responsabilitatea vine pe partidul de guvernământ să facă primii pași în atingerea acestui consens, de care au vorbit și partenerii europeni.

„Este extrem de important că toate politicile, strategiile să se axeze pe noul statut pe care îl are deja Republica Moldova”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În PROfunzime de la Pro TV Chișinău.

Dinu Plîngău a mai menționat că un lucru important de făcut ar fi și extinderea componenței Comisiei Naționale pentru Integrarea Europeană.

„Evident este necesară și implicarea nu doar în vorbe, dar implicarea directă în proces al celorlalți actori care au capacitatea de a pune umărul la implementarea reformelor de care depinde viteză noastră de apropiere de standardele europene,” a mai declarat liderul Platformei DA.

Amintim că Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button