fbpx

PDM a contestat la Curtea Constituțională Legea bugetului de stat. „Au fost admise încălcări”

PDM a contestat la Curtea Constituțională Legea bugetului de stat. Anunțul a fost făcut de deputatul Igor Vremea în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputații Partidului Democrat afirmă că a fost încălcată constituționalitatea când s-a examinat legea. În același timp, ptrivit lor, proiectul a fost prezentat cu întârziere.

„În opinia noastră, acest fapt afectează grav principiile bugetare de legiferare, ceea ce la rândul său aduce atingere principiului statului de drept. Însă ceea ce s-a întâmplat în Parlament în această perioadă este o reflecție opusă statului de drept”, a spus parlamentarul.

De asemenea, el a punctat că bugetul a fost aprobat fără consultarea opoziției, iar termenul de depunere a amendamentelor a fost neglijat. PDM consideră că astfel s-ar fi încălcat dreptul deputaților la inițiativă legislativă.

Printre încălcările raportate de democrați, orice amendament urma să fie discutat în ședință de Guvern, iar Executivul urma să se expună prin avize pe marginea fiecăruia, însă a lăsat această obligație pe seama Legislativului.

Precizăm că, anterior, Pro Moldova, PUN, PAS și Platforma DA au sesizat Curtea Constituțională referitor la legile adoptate în ședința nocturnă de săptămâna trecută. Deocamdată, doar cererea lui Andrian Candu și Vladimir Cebotari a fost acceptată, iar abrogarea legii miliardului – suspendată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button