fbpx

Partidul Șor, despre arestarea lui Tauber: Persecutarea opoziției a ajuns subiect în publicațiile europene

Partidul Șor susține că arestarea Marinei Tauber și persecutarea opoziției a ajuns subiectul unui nou articol în publicația europeană Eureporter. Articolul ar fi fost preluat de o serie de publicații de prestigiu, printre care London Globe, Brussels Standard, Le Globe France, Topline News, Globo Espana și altele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Articolul trece în revistă ultimele evenimente din Republica Moldova, abaterile comise de guvernare, dar și arestarea Marinei Tauber, susține Partidul Șor.

„Instanța este supravegheată și instruită direct de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Marina Tauber este unul dintre cei mai fundamentali și indispensabili membri ai partidului, iar persecuția sa este contrară tuturor regulilor drepturilor omului și principiilor democratice din Moldova și din Uniunea Europeană. Nu pare nimic mai mult decât un act de răzbunare personală din partea cuiva căruia îi lipsește conducerea țării”, a declarat Ilan Șor pentru presa internațională.

Partidul Șor mai menționează că publicația mai face referire și la cele mai recente derapaje ale guvernării din domeniul justiției.

„Așa-zisa reformă a justiției, care a dus la demiterea Procurorului General, a fost realizată cu grave deficiențe procedurale și cu reguli care, în general, nu respectă standardele internaționale, încât Comisia de la Veneția a Consiliului Europei, a emis o opinie negativă cu privire la schimbările operate de guvernare și a formulat o serie de recomandări care au fost ignorate de majoritatea parlamentară de la Chișinău. Un alt element care confirmă presupusele abuzuri este nota emisă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a recomandat Moldovei să-și revizuiască deciziile de demitere a Procurorului General, sugerând că, în caz contrar, acesta va avea câștig de cauză la CEDO”, se mai arată în articol, potrivit Partidului Șor.

Articole asemănătoare

Back to top button