fbpx

Partidul Șor: Am obținut micșorarea vârstei de pensionare pentru femei și bărbați

Parlamentul a votat miercuri, 16 decembrie, în ambele lecturi proiectul de lege al Partidul Șor prin care se revine, din 1 ianuarie 2021, la vârsta de pensionare de 57 de ani pentru femei și 62 de ani pentru bărbați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa legislativă a formațiunii a fost înregistrată în Parlament încă în luna iunie. Aceasta prevede revenirea la vârsta de pensionare de până la așa-numita reformă din 2017, care s-a dovedit a fi una negândită și în detrimentul cetățenilor.

Deputata formațiunii, Reghina Apostolova, a explicat de la tribuna centrală a Legislativului că la majorarea vârstei de pensionare nu s-a ținut cont de specificul Republicii Moldova și anume că speranța de viață în țara noastră este cu mult mai mică decât în țările europene. Spre exemplu, în Republica Moldova speranța de viață este de 71 de ani, iar în state precum Spania sau Italia – peste 83 de ani.

Studiile arată că 50% din populația Republicii Moldova nu ajunge la pensie, a spus Apostolova.

Scopul acestei inițiative este de a asigura o viață demnă pentru persoanele în etate”, a declarat deputata.

Inițiativa legislativă a fost comasată cu un proiect similar înregistrat recent de fracțiunea PSRM, iar Legea care prevede revenirea la vârsta de pensionare de până la așa-numita reformă a fost votată în ambele lecturi în unanimitate de deputații prezenți în sala plenară a Parlamentului.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button