fbpx

video | Parlamentul interzice afișarea simbolurilor ce propagă războiul, printre care panglica Sf. Gheorghe, „Z” și „V”

Parlamentul a adoptat joi, 7 aprilie, un amendament la Codul Contravențional, care interzice pe teritoriul Republicii Moldova simbolurile care propagă războiul, printre care „Z”, „V” sau așa-numită panglică „Sf. Gheorghe”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Persoanele fizice care care vor încălca interdicția riscă o amendă de până la 9000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității depână la 60 de ore, iar persoanele juridice – o amendă de până la 18.000 de lei.

Mai exact, se modifică articolul 365 din Codul Contravențional, privind încălcarea drepturilor cetățenilor prin răspândirea atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Agentul constatator al acestor încălcări va fi Ministerul Afacerilor Interne.

„În contextul războiului din Ucraina și a unor semne, insigne care sunt folosite în agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, aceste semne, din păcate, sunt utilizate pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru că aceste semne justifică agresiunea militară în Ucraina, am considerat necesar de a modifica Codul Contravențional pentru a nu permite glorificarea acestora pe teritoriul R. Moldova”, a declarat deputatul PAS, Lilian Carp.

Precizăm că noile prevederi vor intra în vigoare după ce vor fi votate și în ultima lectură, promulgate de șefa statului și publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button