fbpx

Năstase anunță demisia din partid a consilierilor municipali din fracțiunea Partidului DA: „Sunt lansate artificial teme de anticorupție false”

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) și ex-președintele formațiunii, Andrei Năstase, anunță demisia consilierilor municipali din Chișinău din cadrul fracțiunii. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 22 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Năstase susține că în spațiul public „sunt lansate artificial niște teme de anticorupție false”. Potrivit lui, din cauza acuzațiilor privind subiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ), oficialul a trebuit să își întrerupă o vizită în străinătate.

„Transparența este un lucru esențial. Organizăm această conferință pentru că în spațiul public sunt lansate artificial niște teme de anticorupție false, se vede cu ochiul liber acest lucru”, susține Andrei Năstase.

Totodată, politicianul a declarat că acest caz „este o temă la fel de falsă cum a fost cazul UNIC”.

„Sunt 32 de semnături asumate de niște experți. Ne bazăm pe niște oameni, experți. Cine au fost cei care au contestat aceste lucruri? Trei oameni: Plîngău, Spînu, Chironda”, a declarat Năstase.

În context, fondatorul Platformei DA anunță toți consilierii municipali din cadrul fracțiunii Platformei DA își dau demisia din formațiune, urmând ulterior să îl acționeze în judecată pe actualul președinte al partidului, Dinu Plîngău.

„Anunțăm că fiecare dintre noi, ne înaintăm demisiile din Platforma DA. Totodată, vom demara procedurile juridice necesare acționării în judecată a președintelui Platformei DA”, a adăugat Năstase.

Amintim că Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic Fracțiunii Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Acest lucru a fost anunțat marți, 20 decembrie, pe pagina de Facebook a partidului.

Citește și: video | Plîngău: Lipsa rezultatelor Platformei DA în ultimele scrutine era legată în special de Năstase

 

Articole asemănătoare

Back to top button