fbpx

video | Plîngău: Lipsa rezultatelor Platformei DA în ultimele scrutine era legată în special de Năstase

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), actual președinte al fracțiunii formațiunii din Consiliul Municipal Chișinău, (CMC), Andrei Năstase, rămâne fără sprijinul politic al partidului. Anunțul a fost făcut marți, 20 decembrie, într-un live pe Facebook. Potrivit lui, decizia a fost luată aproape în unanimitate, cu doar o singură abținere. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Platformei DA a menționat că în interiorul Platformei DA a existat o confruntare între noua și vechea conducere, care s-a amplificat după criticile sale aduse votului privind înstrăinarea terenului din fața centrului comercial „UNIC” din Chișinău.

„Nu este un secret pentru nimeni că majoritatea acuzațiilor sau lipsei rezultatelor în ultimele scrutine electorale erau în special legate de fostul lider de partid, Andrei Năstase. Am trecut printr-un proces extrem de complicat pe interiorul partidului, prin care s-au opus anumiți oameni din interior la schimbările absolut normale”, a declarat Plîngău.

Plîngău a spus că votul acordat în CMC marți, 20 decembrie „de foștii deja colegi nu e nici pe departe în beneficiul Chișinăului”.

„Evident că sunt mulți colegi care au nostalgii față de vremurile glorioase ale Platformei DA, doar că, din păcate, acțiunile și declarațiile unor colegi de partid discreditează ce au făcut și ei în trecut, și noi în echipă, ca formațiune. Am făcut tot posibilul ca voturile acestea să nu se întâmple. Am atenționat deja foștii colegi că voi solicita retragerea sprijinului politic, în caz că vor merge la aranjamente cu socialiștii și primarul Ion Ceban pentru a vota aceste PUZ-uri. Am sperat până în ultimul moment că nu toți consilierii municipali vor vota pentru aceste decizii extrem de controversate. Din păcate, mulți nu au rezistat tentațiilor”, a mai spus fostul deputat.

Președintele Platformei DA a menționat că Biroul Politic Național al formațiunii a decis retragerea sprijinului politic inclusiv pentru fondatorul acesteia, ex-președintele platformei – Andrei Năstase.

„Partidul se disociază de consilierii municipali, de declarațiile și voturile lor. Le solicităm să își depună mandatele de consilieri. În legătură cu speculațiile și acuzațiile care se aduc despre corupție și înțelegeri dubioase, solicităm Centrului Național Anticorupție (CNA) și Procuraturii Anticorupție să pornească urmărirea penală. (…) A fost retras sprijinul politic întregii fracțiuni, toți consilierii Platformei DA, inclusiv Andrei Năstase, care este și președintele fracțiunii și omul cel mai responsabil de activitatea noastră în CMC”, a spus Plîngău.

Dinu Plîngău a precizat că rămâne la discreția foștilor colegi dacă își vor depune mandatele de consilieri municipali. Andrei Năstase încă nu a comentat cele întâmplate.

Amintim că Biroul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a decis retragerea sprijinului politic Fracțiunii Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Acest lucru a fost anunțat marți, 20 decembrie, pe pagina de Facebook a partidului.

Articole asemănătoare

Back to top button