fbpx

Maia Sandu, candidat la prezidențialele din România? Președintele PSD: „Sunt unul dintre susţinătorii ei”

Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat luni dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024, transmite News.ro. El a mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidențiale, transmite G4Media.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întotdeauna duceţi discuţia către anumite persoane. Vreau să vă reamintesc că şi în 2024 sunt alegeri şi pentru funcţia de preşedinte în Republica Moldova, şi mai devreme decât în România. Sunt unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi ai unificării României Mari”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat luni la RTV despre o posibilă susţineri de către PSD şi PNL a candidaturii actualului preşedinte al Republici Moldova şi la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024.

Chestionat dacă există vreo lege care care să împiedice o candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din România şi Republica Moldova, liderul PSD a răspuns: „Trebuie să ai dublă cetăţenie. Există şi candidaţi în România care au dublă cetăţenie sau pot avea dublă cetăţenie”.

Avem o criză de securitate în zonă şi trebuie să fim foarte atenţi la un întreg context. Una e ceea ce ne dorim sau considerăm că e corect şi alta este realitatea. Este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu. Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu prin perioada şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”, a completat Ciolacu.

De altfel, întrebat despre sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale de către PSD şi PNL, Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut loc nicio discuţie în acest sens.

Nu s-a discutat acest lucru. Dacă am avut candidaţi separaţi la locale, avem la europarlamentare, este greu să discuţi despre un candidat comun la prezidenţiale. În acest moment, nici eu, nici domnul Ciucă nu avem un duşman comun şi cred că implicarea noastră în guvernare a fost pentru a depăşi această perioadă complicată. Dacă ar fi să fie un program comun ar trebui să fie nu pentru că are un duşman comun, ci o viziune comună. Nu a exista nimeni în interiorul coaliţiei să vină cu o astfel de propunere. Îmi doresc mult ca România să depăşească aceast perioadă complicată şi nu doar România, ci întreaga Europă. Mi-aş dori în continuare o coaliţie în perioada următoare”, a mai explicat liderul social-democraţilor.

Articole asemănătoare

Back to top button