fbpx

Magistrații nu au luat încă o decizie privind prelungirea arestului lui Igor Dodon. Ședința, amânată pentru ziua următoare

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, încă nu au luat o decizie privind prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Ședința a fost amânată și urmează să aibă loc în dimineața zilei de miercuri, 20 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Precizăm că procurorii au înaintat un demers prin care au cerut prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu cu încă 30 de zile. Anterior, pe 29 iulie, în privința lui Igor Dodon, a fost prelungită măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, în privința lui Igor Dodon.

Fostul șef de stat este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de patrie.

Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon.

El este învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul președinte a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în Penitenciarul 13.

Ulterior, instanţa a aplicat sechestru pe bunurile familiei Dodon, iar fostului preşedinte i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar. Galinei Dodon i-a fost înaintată învinuirea pentru complicitate în îmbogăţire ilicită.

Unul dintre imobilele pe care a fost aplicat sechestrul este pensiunea de pe malul Nistrului din satul Molovata, raionul Dubăsari, înregistrat pe o firmă fondată de Petru Merineanu. Se vehiculează că bunul ar aparţine lui Igor Dodon.

De asemenea, miercuri, 13 iulie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat despre citarea mamei fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, la Procuratură. Într-un comunicat de presă, socialiștii au catalogat fapta drept „un pas josnic și inuman”.

Potrivit procurorilor, oamenii legii au ridicat de la domiciliul acesteia 689.600 de lei, 17.005 euro și 1000 de dolari a căror proveniență urmează a fi cercetată. O parte dintre bani a fost depistată într-un plic cu sigla unui partid la care a avut apartenență Igor Dodon.

Mama fostului președinte a fost așteptată vineri, 15 iulie, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățire ilicită, dar aceasta nu s-a prezentat invocând motive de sănătate.

 

Articole asemănătoare

Back to top button