fbpx

live | Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Pe agendă, proiecte ce țin de ocrotirea sănătății și finanțele publice

Parlamentul se întrunește vineri în ședința plenară. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte amânate la întrunirile precedente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă va fi cvorum, deputații urmează să voteze proiecte de ce țin de ocrotirea sănătății și finanțe publice. De asemenea, ar urma să fie audiat și raportul Curții de Conturi.

De menționat este că anterior deputații au cerut audierea premierului interimar și ai mai multor șefi de ministere pe marginea subiectelor legate de exportul de grâu și activitatea carierei Micăuți. Deocamdată nu este clar dacă aceștia vor veni sau nu astăzi în plen.

De menționat este că aceasta ar putea fi printre ultimele ședințe ale deputaților. Curtea Constituțională a constatat joi existența circumstanțelor dizolvării Parlamentului, iar magistrații urmează să examineze legalitatea instituirii stării de urgență – măsură pe parcursul căreia Legislativul nu poate fi dizolvat.

Pe de altă parte, Igor Dodon a anunțat deja că a avut în această dimineață o ședință cu fracțiunea socialiștilor. Deputații urmează să ceară demisia unor judecători de la Curtea Constituțională, inclusiv a președintei CC, Domnica Manole.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button