fbpx

live | Cine va fi speaker? Ședința la care urmează să fie aleasă conducerea Parlamentului

Începe ședința Parlamentului în care ar urma să fie aleasă conducerea actualei Legislaturi. Până va fi ales președintele, întrunirea va fi prezidată de Eduard Smirnov, cel mai vârstnic dintre parlamentari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, deputatul PAS Andrei Spînu anunța că joi urmează să fie ales președintele și cei doi vicepreședinți ai Legislativului. De asemenea, potrivit lui, se planifică să fie decisă componența numerică și nominală a Biroului Permanent al Parlamentului, componența numerică și nominală a comisiilor parlamentare și să se aleagă președinții, vicepreședinții și secretarii acestora. În aceeași zi, conform lui, ar trebui să aibă loc și constituirea fracțiunilor parlamentare.

Sergiu Litvinenco afirma recent că șefia Parlamentului va fi preluată de PAS. Conform lui, va fi un vicepreședinte de la BECS și unul de la PAS.

De asemenea, PAS ar urma să preia șefia a șapte sau opt Comisii permanente dintre cele 11, nu este exclusă că una va fi condusă de Partidul Șor, iar restul – de socialiști și comuniști.

În spațiul public se vehicula că Igor Grosu ar urma să preia conducerea Legislativului. De menționat este că după ce se va alege conducerea Parlamentului, Maia Sandu poate chema fracțiunile la consultări privind desemnarea premierului, iar mai multe voci afirmă că Natalia Gavriliță ar putea fi înaintată la funcția de prim-ministră.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button