fbpx

Liderul Platformei DA, despre demisia Nataliei Gavrilița: „O asemenea schimbare era mai mult decât necesară”

Liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, a reacționat la demisia Guvernului Gavrilița. Potrivit politicianului, o astfel de schimbare „era mai mult decât necesară”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Despre necesitatea schimbării Guvernului s-a discutat de foarte mult timp și în viziunea noastră o asemenea schimbare era mai mult decât necesară. Acum contează foarte mult ca procesul consultărilor să fie cât mai incluziv. Să nu ajungem în situația de a constata că mereu este loc de mai rău. Sper ca unele lecții să fi fost învățate”, a scris Plîngău pe rețelele de socialziare.

Amintim că în după-amiaza zilei de vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în componența Executivului au existat cinci modificări, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

Câteva ore mai târziu, consilierul prezidențial Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Dorin Recean a deținut funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022. Totodată, în perioada 2012-2015, candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă, în perioada 2012-2015.

Citește și: video | Primele declarații ale lui Dorin Recean din poziția de candidat la funcția de premier

Articole asemănătoare

Back to top button