fbpx

Întrevedere la nivel înalt la Munchen: Ce a discutat Maia Sandu cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz

Maia Sandu a avut sâmbătă, în cadrul Conferinței pentru Securitate de la München, o întrevedere cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Discuțiile s-au referit la provocările de securitate din regiune, dinamica foarte bună a relațiilor moldo-germane și proiectele comune de viitor – anunță Președinția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Șefa statului a apreciat sprijinul de care R. Moldova a beneficiat de-a lungul anilor din partea Berlinului, în diverse domenii, prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și prin Ministerul Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării.

Datorită acestui ajutor, multe comunități din Moldova au infrastructură modernizată, acces la apă și canalizare, servicii publice de calitate. Am menționat totodată impactul investițiilor germane în țara noastră, datorită cărora au fost create mii de locuri de muncă în regiuni, precum și importanța ajutorului acordat sistemului nostru sanitar pe durata pandemiei”, a subliniat președinta.

Șefa statului a menţionat că R. Moldova își dorește continuarea și extinderea cooperării cu Germania, dar şi că mizează pe sprijinul Germaniei în procesul de reformare a justiției și de combatere a corupției.

Ne dorim mai multe investiții germane, care să dea un impuls economiei și să asigure venituri concetățenilor noștri acasă la ei, în Moldova. De asemenea, suntem interesați în proiecte comune ce vor consolida independența energetică a Republicii Moldova, inclusiv prin programe de energie regenerabilă, domeniu în care Germania are o mare experiență”, a mai spus șefa statului în cadrul întrevederii.

La rândul său, Olaf Sholz a asigurat-o pe Maia Sandu că Germania va rămâne un partener de nădejde, așa cum a fost în toți cei 30 de ani de relații diplomatice. Șefa statului i-a mulțumit și l-a invitat să viziteze R. Moldova, atunci când îi va permite agenda.

Articole asemănătoare

Back to top button