fbpx

Întâi Guvern, apoi anticipate: PAS caută voturi în Parlament pentru un nou Executiv. Filip: Grosu ne-a spus că vrea să fie votat

Dacă până recent Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se pronunța exclusiv pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, în prezent reprezentații formațiunii, împreună cu premierul desemnat, Igor Grosu, caută voturi de la fracțiunile parlamentare pentru învestirea Guvernului. Reprezentanți ai PAS au avut astăzi, 23 martie, discuții cu fracțiunea democraților din Parlament, în care au le-au cerut votul pentru instalarea unui Guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: Igor Grosu a depus programul guvernamental. Lista de miniștri a premierului desemnat

Negocierile au fost făcute publice de democrați.

„Am avut astăzi discuții cu premierul desemnat. L-am întrebat desigur în primul rând dacă vrea să fie votat, dacă își ia în serios noul rol și dacă înțelege, la fel ca PDM, necesitatea unui guvern funcțional, care să scoată țara din criză. I-am spus că vedem ca priorități: gestionarea pandemiei și vaccinarea, grija față de oameni, deblocarea asistenței externe și pregătirea de anticipate. Nu avem timp de pierdut cu noi jocuri politice, avem nevoie urgentă de acțiuni și decizii ferme”, a anunțat președintele PDM, Pavel Filip.

„Dl Grosu ne-a spus că vrea să fie votat și mizează pe voturile PDM. În ciuda modului în care s-a produs această desemnare unilaterală, fără dialog și consultări, vrem să credem declarațiilor premierului desemnat. N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia”, a mai scris democratul pe Facebook.

Potrivit lui, premierul desemnat l-a asigurat că „își propune drept priorități imediate gestionarea crizei pandemice, deblocarea asistenței financiare externe și curățarea instituțiilor statului, ceea ce corespunde cu prioritățile enunțate anterior de PDM”.

Pavel Filip a precizat că democrații rămân pe ideea că Republica Moldova are nevoie de un Guvern cu atribuții depline.

Babuc: Spre deosebire de Guvernul Gavriliță, Guvernul Grosu vrea să fie votat

Contactată de redacția ZUGO, democrata Monica Babuc, care a luat parte la discuțiile cu Igor Grosu, a precizat că, spre deosebire de Guvernul Nataliei Gavriliță, și ea reprezentantă a PAS, Guvernului Igor Grosu își dorește să fie învestit.

Ea a menționat că Grosu le-a propus democraților un program de guvernare anti-criză.

Potrivit ei, prioritatea premierului desemnat sunt în continuare alegerile anticipate, însă după ce va fi organizat procesul de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova. „Așa ca să se purceadă la final de vară sau la început de toamnă la declanșarea alegerilor anticipate”, a declarat deputata pentru ZUGO.

Citește și: Va fi sau nu învestit Guvernul? Plîngău anunță că PAS ar fi decis să voteze cabinetul de miniștri și caută susținerea altor fracțiuni

Amintim că președinta Maia Sandu l-a desemnat pe deputatul și președintele interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier. Acesta urmează să prezinte plenuli Parlamentului programul de guvernare și lista Cabinetului de miniștri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button