fbpx

infografic | „O etapă cu adevărat istorică”. Am făcut 3 pași din 10: Popescu, despre transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene

Potrivit ministrului de Externe, Nicu Popescu, prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE, a fost încheiat cel de-al treilea pas din lista noastră de 10 pași până la aderare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Împreună, prin dedicație, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme vom aduce țara noastră mai aproape de UE.

Răspunsurile la cele 1822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană”, a scris ministrul pe o rețea de socializare.

Potrivit oficialului, acesta e cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record: „Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră”.

Articole asemănătoare

Back to top button