fbpx

video | Cu un pas mai aproape de UE! R. Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis astăzi, 12 mai, a doua parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană. Documentul i-a fost înmânat ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Îmi face o deosebită plăcere să vă înmânez o parte din cele șapte volume cu răspunsurile la chestionar”, a declarat prim-ministra în cadrul evenimentului de inaugurare a sediului nou al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

La rândul său, ambasadorul UE la Chișinău a declarat că nu și-ar fi putut dori „un cadou mai bun pentru casă nouă”.

„Noi lucrăm aici pentru beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, ca să aibă o viață mai bună, democrație, relații mai apropiate cu UE”, a declarat Janis Mazeiks.

Amintim că Republica Moldova a semnat joi, 3 martie, cererea de aderare la Uniunea Europeană. Aceasta a fost semnată de președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental.

Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button