fbpx

Încă o persoană a fost reținută în dosarul „Frauda bancară”: Detaliile PA

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a reținut o altă persoană în dosarul denumit generic ,,Frauda bancară”, care este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, aceasta fiind o persoană apropiată ultimului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmând indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca
Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane de dolari și peste 23,8 milioane de euro.

Procuratura Anticorupție a transmis în instanța de judecată pe parcursul anilor 2021 – 2022, cauze penale ce vizează activitatea pretins infracțională săvârșită în anul 2014.

Amintim că fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, urmărit penal în dosarele „Frauda Bancara” și „Metalferos”, a fost reținut la intrarea în Republica Moldova în dimineața zilei de 2 noiembrie.

Vezi și: Dragalin, detalii despre reținerea lui Andronachi: Ucraina l-a declarat persoană indezirabilă și l-a expulzat

Articole asemănătoare

Back to top button