fbpx

Dragalin, detalii despre reținerea lui Andronachi: Ucraina l-a declarat persoană indezirabilă și l-a expulzat

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), a prezentat într-un briefing de presă mai multe detalii în legătură cu reținerea fostului deputat democrat Vladimir Andronachi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În iulie 2022 fostul deputat a fost anunțat în căutare internațională. În acest moment știm de la autoritățile ucrainene că l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat. Încă nu avem detalii despre ce s-a întâmplat în Ucraina, dar știm că este un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc care a participat la scheme de corupție sistemică în Republica Moldova”, a precizat Veronica Dragalin.

Veronica Dragalin mai afirmă că în baza de date interne din Republica Moldova a apărut mandatul de arest și dosarul de căutare al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Persoana a fost transferată din custodia IGP la CNA. Acum CNA îl transportă de la frontieră, aici la Chișinău”, a mai spus șefa PA.

Procurorul Octavian Iachimovschi a menționat că Andronachi va fi pus oficial sub acuzare pe dosarul „frauda bancară” și va sta în arest cel puțin pentru 30 de zile, conform unei hotărâri anterioare a instanței de judecată care a eliberat mandatul în lipsa acestuia.

În vara acestui an, fostul deputat Vladimir Andronachi, un om din anturajul ex-liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Menționăm că acesta este urmărit penal în dosarele „Frauda Bancara” și „Metalferos”.

Amintim că fostul deputat democrat Vladimir Andronachi a fost reținut la intrarea în Republica Moldova în dimineața zilei de 2 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button