fbpx

În așteptarea deciziei privind prelungirea arestului, Dodon e mai preocupat de aderarea R. Moldova la UE: „Condițiile pentru a obține statutul sunt secrete, dar eu am informații”

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a declarat jurnaliștilor în timp ce aștepta decizia magistraților privind prelungirea arestului său la domiciliu, că Uniunea Europeană a impus mai multe condiții secrete pentru ca Republica Moldova să poată adera la marea familie europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Aceasta este o acțiune de PR a actualei guvernări. Eu știu că ei păstrau acest statut de țară candidat ca bonus la alegerile parlamentare. Ei înțeleg că actuala guvernare nu face față la problemele interne. Vă amintesc că Turcia are statut de candidat 30 de ani, dacă nu greșesc. Mai mult, de ce nu ne spun, nouă cetățenilor, care sunt condițiile pentru a obține acest statut. Ele sunt secrete, dar eu am informații că acolo sunt niște lucruri importante care vizează cetățenii Republicii Moldova. De exemplu, vor să dea străinilor posibilitatea să cumpere teren agricol. Eu știu că ei vor să lichideze raioanele și asta este inclus ca precondiție pentru a obține acest statut de țară candidat. Să ne spună oamenilor ce condiții ne impun și după aceea vom vedea avem nevoie de acest statut de țară candidat sau nu”, a fostul șef de stat.

Igor Dodon încă așteaptă verdictul magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, asta după ce fostul șef de stat a fost citat, vineri, 17 iunie, la Procuratura Anticorupție și anunțat despre demersul procurorilor care cer prelungirea pedepsei de arest la domiciliu a lui Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button