fbpx

Ilan Șor va fi reprezentat în instanță și de un avocat din Marea Britanie

Pe lângă avocații din Republica Moldova, deputatul Ilan Șor va fi reprezentat în instanța de judecată și de un avocat din Marea Britanie. Este vorba despre avocatul Shaul David Brazil, din cadrul cabinetului de avocatură „BCL Solicitors LLP”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o conferință de presă la IPN, avocatul Aureliu Colenco a declarat că asistența juridică va fi efectuată în Republica Moldova și de compania de avocați cu renume internațional din Marea Britanie. „Justiția în Republica Moldova este sub o formă capturată. Acest fapt este dovedit și în mai multe declarații ale magistraților care activează pe teritoriul Republici Moldova. Despre acest fapt cunoaște și publicul larg – faptele și numele dubioase în justiție, încălcările procesuale de către instanțele judecătorești la examinarea cauzei lui Ilan Șor”, a notat apărătorul.

Potrivit lui, avocații sunt puși în situații defavorabile față de procurori. Avocaților și inculpatului le sunt încălcate drepturile fundamentale.

„Și toate aceste fapte menționate au condus la faptul că clientul nostru, la insistența avocaților, a contractat o companie cu renume mondial din Marea Britanie „BCL Solicitors LLP”. Este a treia companie din Marea Britanie și Scoția privind cauze câștigate”, a precizat Aureliu Colenco.

Avocatul și-a exprimat speranța că, odată cu participarea avocaților din Marea Britanie, se va pune capăt fărădelegilor care au avut și mai au loc în prezent, va fi asigurat accesul la o justiție independentă.

„După cum se petrec ședințele și se examinează cauzele penale nominalizate, vedem și intuim că statul subjugă justiția și impune magistrații să adopte cât mai repede o soluție fără a intra în esența probelor și materialelor cauze. De aceea noi sperăm că o să ajungem la un proces totuși legal pe teritoriul Republicii Moldova și magistrații se vor gândi un pic la ceea ce fac ei în fața avocaților din Moldova și din Marea Britanie. Aceasta va fi fața justiției Republicii Moldova în coraport cu justiția din alte țări”, a mai spus Aureliu Colenco.

Avocatul Shaul David Brazil a menționat că a fost însărcinat de către Ilan Șor pentru a-l consilia și pentru a-l reprezenta în cadrul procedurilor sale legale în Moldova, în mod special în apărarea sa legată de acuzațiile conținute în rechizitoriu.

„Rolul nostru este de a identifica, combate și de a lua măsuri pentru a contesta încălcările drepturilor sale în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului și altor tratate internaționale la care Moldova este parte”, menționează apărătorul din Marea Britanie.

„Această instrucțiune ne cere să întreprindem o revizuire cuprinzătoare a dosarului cazului care rezumă la numeroase volume de materiale, această activitate este în curs de desfășurare. Cu toate acestea, ne aflăm încă într-un stadiu incipient de examinare a materialelor, am fost informat de către reprezentanții din Republica Moldova ai domnului Ilan Șor cu privire la încălcarea drepturilor fundamentale care deja s-au iscat și care nu sunt permise pe teritoriul Marii Britanii”, a mai spus Shaul David Brazil.

Potrivit avocatului, având în vedere amploarea și complexitatea acestui caz, apărarea va solicita instanței o scurtă amânare a procedurilor pentru a avea timp să analizeze dosarul și să pregătească cererile în numele clientului.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button