fbpx

Igor Dodon despre viitorul său politic: Până când discut cu oamenii, îi întreb: „Vă mai trebuiesc sau nu?!”

Fostul președinte, Igor Dodon, are câteva scenarii despre viitorul său politic: revenirea la conducerea Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), crearea altei mișcări cu o altă orientare politică sau să se retragă din viața politică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deocamdată, Igor Dodon, cere părerea oamenilor din Republica Moldova pentru a putea lua o decizie.

Până când discut cu oamenii, îi întreb vă mai trebuiesc sau nu?! Eu mi-am luat timp până în februarie să trec toate raioanele, dacă aceștia nu mă vor închide”, a declarat Dodon într-un interviu pentru emisiunea Morari.live.

De asemenea, acesta a spus că posibilitatea de a reveni la conducerea PSRM este destul de reală, însă vrea să se asigure dacă acest lucru va aduce valoare partidului la etapa actuală.

Un alt scenariu pentru viața politică a fostului președinte ar fi să constituie o nouă mișcare, de această dată „mai pro-moldovenească, mai puțin pe vector geo-politic”.

Există opțiunea ca să plec din politică cu totul. Doi, trei ani să nu mă implic, pe urmă o să vedem. Nu știu dacă este cea mai bună această situație pentru că nu se știe ce va fi cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, deci opțiuni sunt, dar nu mă grăbesc să iau o decizie pentru că am alte subiecte pe agendă”, a concluzionat Igor Dodon.

Amintim că fostul șef de stat este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de patrie.

Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon.

El este învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul președinte a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în Penitenciarul 13.

Ulterior, instanţa a aplicat sechestru pe bunurile familiei Dodon, iar fostului preşedinte i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar. Galinei Dodon i-a fost înaintată învinuirea pentru complicitate în îmbogăţire ilicită.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button