fbpx

Igor Dodon, despre căderea Guvernului Gavrilița: „Demisia nu este suficientă. Sunt necesare alegeri parlamentare”

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție la căderea Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Potrivit fostului lider al socialiștilor, demisia Guvernului Gavrilița nu este suficientă, fiind necesare noi alegeri parlamentare anticipate. Declarația a fost oferită de către politician pentru agenția de presă din Rusia TASS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am spus de multă vreme că Guvernul Nataliei Gavrilița nu face față și este responsabil pentru situația dificilă în care se află țara noastră. Cu toate acestea, demisia lui nu este suficientă. Pentru a scoate țara dintr-o criză profundă, este necesară o completă schimbare a puterii prin alegeri parlamentare anticipate, pe care aproape toată lumea insistă asupra partidelor de opoziție”, a declarat Igor Dodon pentru TASS.

Amintim că în după-amiaza zilei de vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în componența Executivului au existat cinci modificări, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

Câteva ore mai târziu, consilierul prezidențial Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Dorin Recean a deținut funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022. Totodată, în perioada 2012-2015, candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă, în perioada 2012-2015.

Citește și: video | Primele declarații ale lui Dorin Recean din poziția de candidat la funcția de premier

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button