fbpx

I s-a făcut dor de țară? Cavcaliuc critică guvernarea și susține că se va reîntoarce: „I’ll be back”

După mai mult timp în care nu prea a fost activ pe rețelele de socializare, fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, revine cu un mesaj în care critică guvernarea și dă de înțeles că în curând ar putea reveni în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cavcaliuc își începe mesajul prin a critica schimbările care au avut loc în cadrul Poliției, susținând că după ce personal i-a concediat pe unii polițiști pentru lipsă de disciplină și încălcarea legii, aceștia au fost aduși înapoi în funcții de către actuala guvernare.

„Pe timpul mandatului meu de conducător al Poliției Naționale, am dat afară mai mulți indivizi la care beția, corupția, desfrânarea, era o normalitate în comportamentul lor, ceea ce nu se încadra absolut în tiparul unui om al legii modern, exemplar, aproape de oameni. S-a schimbat clasa politică, ei s-au lingușit pe lângă opoziția de atunci, astăzi cu regret, mulți din ei au fost trecuți în categoria ,,oamenilor buni’’ și întorși în funcții foarte înalte în structurile de aplicare a legii. Având ștampila de ,,oameni buni’’ simțindu-se intangibili, nu fac altceva decât să folosească funcțiile înalte pentru a se răzbuna pe mine și alți conducători, dar și pentru a se îmbogăți la greu prin contrabandă, corupție și abuzuri. Nu s-a lăsat mult de așteptat ca să înceapă a ieși la iveală cele mai interesante calități ale acestor ,,vârcolaci în epoleți’’.Dar dacă analizăm la rece, e jale în instituțiile statului, majoritatea din cei care au fost dați afară pentru abuzuri, corupție, contrabandă, abuz de alcool în timpul zilei la locul de muncă, ocupă astăzi multe funcții importante”, scrie Gheorghe Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul adjunct din cadrul IGP, care este actualmente dat în căutare de către autorități, susține că șeful IP Cahul, care ar fi fost reținut joi, 30 iunie, într-o schemă de contrabandă cu țigări, ar fi prieten cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Aaa, acest individ, care personal l-am concediat pentru că, a încălcat grav legea, cu dosare penale și multe anchete de serviciu, a fost cocoțat în funcția de comisar al IP Cahul doar că este dintr-un sat și a învățat într-o școală cu un om bun de statură mică, dar cu o funcție foarte înaltă în stat, dar să nu mai știe nimeni, căci acuș vor merge jurnaliștii în sat și vor constata că sunt și vecini. Mă întreb, ce au în suflet miile de polițiști cinstiți, onești și competența cu care își fac meseria, dar văd că tot mai mulți din șefii lor sunt cei cu un trecut criminal, dubios, sau în general nu au idee ce-i asta Ministerul Afacerilor Interne? Dar ce încredere au oamenii, că li se va face dreptate și vor fi auziți de astfel de conducători? I’ll be back” (traducere din limba engleză „mă întorc”), mai scrie Cavcaliuc.

Amintim că după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, Gheorghe Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Deși inițial a anunțat că se află în vacanță cu familia și urmează să revină în țară, Gheorghe Cavcaliuc nu s-a mai întors și s-a refugiat în capitala Marii Britanii.

Ulterior, autoritățile de la Chișinău, alături de INTERPOL, l-a anunțat în căutare pe liderul PACE, acesta fiind acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” în dosarul „verde de briliant”.

Mai târziu, Procuratura Generală a fost informată pe 17 ianuarie, prin intermediul Biroului INTERPOL de la Chișinău, referitor la blocarea căutării acestuia, invocând articolul 3 al Constituției organizației, care prevede „interzicerea implicării INTERPOL în activități de caracter politic, militar, religios sau rasial”. Astfel, fostul șef adjunct al IGP a anunțat că va ataca Republica Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

 

Articole asemănătoare

Back to top button