fbpx

Grosu, despre amenințările lui Lavrov la adresa R. Moldova: „Sunt la un nivel grav de degradare în comportamentul public față de o țară”

„Din punct de vedere antropologic, declarațiile lui Serghei Lavrov sunt la un nivel grav de degradare în comportamentul public față de o țară, din partea unui diplomat”, a declarat preșdintele Parlamentului, Igor Grosu, prezent în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Grosu a precizat că Serghei Lavrov a sfidat normele elementare de comunicare în raport cu o țară.

Este atât de mult șovinism și imperialism putred, din urma căruia miroase a moarte, a sânge, a suferință, a sate rase de pe fața pământului”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului de la Chișinău a precizat că cineva l-a întrebat pe Lavrov de ce militarii ruși rad satele ucrainene de pe fața pământului.

Ei acționează profesionist – așa răspuns din partea unui demnitar și nu cel mai mic din Rusia este grozav. Toate lumea civilizată trebuie să fie atentă la astfel de derapaje, de degradare”, a spus președintele Parlamentului.

Potrivit lui Igor Grosu, astfel de declarații reprezintă un pericol real, care este manifestat cu lux de amănunte în Ucraina.

Nu vorbim despre o luptă clasică între două armate, una invadatoare și alta care își apără țara. Vedeți ce fac rușii cu infrastructura critică. Nu sunt vizate doar obiectivele militare. Sunt vizate blocuri de locuit, nodurile de distribuire a electricității, a căldurii. Este un pericol real pentru toată lumea civilizată acest comportament barbar”, a precizat Igor Grosu.

Articole asemănătoare

Back to top button