fbpx

Gavrilița, despre prelungirea stării de urgență: Vedem că riscurile persistă

Starea de urgență, instituită în Republica Moldova în 24 februarie, în ziua în care Rusia a invadat țara vecină, Ucraina, ar putea fi prelungită. Guvernul încă analizează opțiunea de a solicita opțiunea de a solicita Parlamentului încă 60 de zile în condițiile în care „riscurile persistă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vedem că riscurile persistă, dacă vedem aceste atacuri cu rachete în Ucraina. Vedem și riscuri privind noi valuri de refugiați, riscuri de situații în care trebuie să reacționăm foarte repede. Pe lângă asta, avem o situație dificilă în energetică…Uneori, sunt necesare decizii care trebuie să intre în vigoare azi”, a declarat premierul Natalia Gavrilița în cadrul ediției de luni, 16 ianuarie a emisiunii „Новая неделя” de la TV8.

Prim-ministra a vorbit și despre riscurile ca Rusia să își extindă invazia.

Continuăm să îndemnăm la unitate și încredere unii în alții și față de conducere. La graniță, e un război, sigur, sunt riscuri, dar la fel ca în 2022, le vom analiza și ne vom pregăti de orice scenariu”, a mai spus Natalia Gavrilița.

Întrebată despre resturile de rachetă de la Briceni, Gavrilița a spus că autoritățile deocamdată nu dețin noi informații referitor la acest subiect.
Nu contează ce fel de rachetă e cea care a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, ci doar că există agresor, care atacă alt stat, Ucraina, declară premierul Natalia Gavrilița în contextul celor câteva cazuri în care elemente de rachetă au căzut pe teritoriul țării noastre”, a declarat premierul.

Articole asemănătoare

Back to top button