fbpx

„Este un război între PAS și PSRM”. Mai mulți deputați consideră că starea de urgență ar putea fi prelungită din cauza anticipatelor

Starea de urgență ar putea fi prelungită pentru a tergiversa anticipatele. De această părere sunt mai mulți deputați, care au discutat subiectul în studioul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV*, unii punctând că între socialiști și PAS are loc „un război”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, Dinu Plîngău din Platforma DA afirmă că prelungirea stării de urgență va aduce după sine învinuiri adresate președintei, legate de criza politică. „Au pretexte bune. Starea de urgență, pandemia. Vor spune că mergem în alegeri abia după ce depășim pericolul pandemiei. Astfel ei câștigă timp. Se mai pregătesc, încercând să scadă și ratingul oponenților”, a conchis parlamentarul.

Democratul Alexandru Jizdan consideră că am putea ajunge la declarații privind uzurparea puterii în stat. Acesta a reiterat ideea că starea de urgență ar putea fi prelungită, iar colegul său din Legislativ, Radu Marian, a punctat că Guvernul nu poate să nu aloce bani pentru scrutin.

De menționat este că, anterior, în spațiul public se vehicula că eventualele alegeri parlamentare anticipate ar putea avea loc în iulie-august. Totuși, stabilirea unei date ține actualmente de hotărârea Curții Constituționale, care urmează să se expună referitor la legalitatea instituirii stării de urgență, iar cât timp măsura rămâne în vigoare, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button