fbpx

Dodon va sfida votul Parlamentului: „De 9 mai, personal voi purta la piept panglica Sfântului Gheorghe”

„Există lucruri, valori și simboluri care nu pot fi interzise, oricât s-ar strădui actuala Guvernare-marionetă de la Chișinău”, afirmă socialistul Igor Dodon, reacționând la decizia prin care Parlamentul vrea să interzică afișarea simbolurilor ce propagă războiul, printre care panglica Sf. Gheorghe, „Z” și „V”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„De 9 mai, cetățenii noștri vor da dovadă de caracter și îi vor arăta acestei guvernări nesimțite că memoria istorică nu poate fi anulată prin decizii abuzive, antidemocratice și iresponsabile.

De 9 mai, eu personal voi purta la piept panglica Sfântului Gheorghe așa ca și in anii precedenți, și voi participa la marșul tradițional spre Memorial, alături de zeci de mii de oameni care vor celebra Ziua Victoriei împotriva nazismului.

Apropo, Ziua Victoriei începe cu Z și V. Parlamentul vrea să interzică și această sintagmă? Cu așa gândire, mâine-poimâine ne pomenim că cei de la guvernare vor încerca să interzică tot alfabetul, cu excepția a trei litere – P, A și S. Ar fi de râs, dacă n-ar fi atât de trist și grav”, a scris Dodon într-o postare pe o rețea de socializare.

„Oare guvernarea asta are simțul măsurii, are simțul riscului? Oare înțelege că poporul are o limită a răbdării?”, a mai scris fostul deputat.

Politicianul consideră aceste simboluri ca importante și a criticat din nou guvernarea: „E timpul să vă opriți din erori și din abuzuri”.

„Dacă guvernarea PAS și președinta Maia Sandu personal vor încerca să frângă în mod brutal și radical modul nostru de a fi și de a gândi, dacă ei vor încerca să calce în picioare memoria colectivă și libertatea noastră de a ne exprima, atunci societatea moldovenească riscă să izbucnească și să alunece în răzmerițe și revolte interne, cum n-au mai fost în ultimii treizeci de ani. Iar responsabili de consecințele grave vor fi cei de la guvernare, care în loc să calmeze spiritele, provoacă azi în societate ură, dezbinare și conflicte”, a adăugat Dodon, îndemând guvernanții să se gândească la „interesele naționale și la oamenii acestei țări” și să nu meargă „pe mâna străinilor care vor să transforme Moldova în poligon geopolitic și militar”.

„Vă îndemn, de asemenea, să nu faceți jocurile celor care vor să certe Chișinăul cu Tiraspolul, pentru a genera un nou conflict pe Nistru. Poate că unor forțe din străinătate le convine așa un scenariu, dar Moldova are alt țel – să reîntregească odată și odată teritoriile noastre separate acum 30 de ani.

Doamnelor și domnilor de la guvernare, lăsați în pace memoria istorică a acestui popor, lăsați în pace Ziua Victoriei, Neutralitatea și Identitatea noastră moldovenească. Mai bine ocupați-vă de economie, de prețuri, de pensii și salarii, ocupați-vă de nevoile fermierilor și ale exportatorilor, ocupați-vă de susținerea medicilor și a învățătorilor”, a conchis acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button