fbpx

Dodon, interviu pentru presa rusă: R. Moldova nu va supraviețui fără cooperarea cu CSI și Rusia

Fostul președinte, Igor Dodon, este de părerea că Republica Moldova nu va supraviețui fără cooperarea cu Comunitatea Statelor Independente (CSI) și cu Federația Rusă. Într-un interviu oferit presei din Rusia, Dodon a declarat că prețul la energie depinde de relațiile Republicii Moldova cu Rusia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul președinte a criticat guvernarea de la Chișinău pentru suspendarea participării la reuniunile periodice ale CSI, astfel mulți exportatori moldoveni de produse agroindustriale ar fi pierdut piețe de vânzare, prețurile la gaze și alte resurse energetice achiziționate din Rusia au crescut, iar economia țării s-a pomenit în cea mai gravă criză din ultimii ani.

Din păcate, după ce președinta Maia Sandu și Partidul său Acțiune și Solidaritate au ajuns la putere, Moldova, după Ucraina, a devenit a doua țară care nu participă la reuniunile CSI, cooperarea cu Rusia a fost blocată, deși acolo s-au putut rezolva multe probleme, în primul rând cele legate de economie. Nici platforma UEEA nu este folosită, unde în timpul președinției mele am primit statutul de observator”, a spus Dodon într-un interviu pentru TASS.

De asemenea, Igor Dodon a susținut ideea ca Republica Moldova să construiască relații de cooperare și cu occidentul, însă este de părerea că actuala criză în care se află Republica Moldova poate fi soluționată doar cu ajutorul relațiilor strategice de parteneriat cu Rusia.

Amintim că ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a anunțat pe 28 noiembrie, că Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente (CSI).

Articole asemănătoare

Back to top button