fbpx

Dodon da, Kremlinul – ba! Secretarul de presă al lui Putin afirmă că nu există întrevederi planificate cu ex-președintele Moldovei

Kremlinul nu a planificat întrevederi cu ex-președintele Moldovei Igor Dodon. Declarația îi aparține secretarului de presă a lui Putin, Dmitry Peskov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului, nu sunt programate întâlniri oficiale cu Dodon. În același timp, conform agenției de presă Tass. Peskov a punctat fostul șef de stat poate vizita Rusia în mod privat

Precizăm că, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni difuzate la postul național de televiziune, Dodon a declarat că va pleca pe 24 decembrie la Moscova. Acesta urmează să fie însoțit de primarul capitalei Ion Ceban și vicepreședintele Parlamentului Vlad Bătrîncea.

Potrivit lui, ar urma să aibă loc întrevederi cu șeful Dumei de Stat, cu șeful adjunct al Administrației prezidențiale Dmitrii Kozak, cu mai mulți conducători ai partidelor care colaborează cu socialiștii în baza unor acorduri, dar și întâlniri neoficiale, „despre care nu se vorbește”.

În același timp, în presa de la Chișinău se vehiculează în ultima perioadă că Rusia ar intenționa să îl înlăture pe Dodon de la șefia PSRM sau să creeze un nou partid care să îi reprezinte interesele în Moldova. Printre candidaturile la șefia Partidului Socialiștilor s-ar număra Bătrîncea și Ceban.

Anterior, purtătoare de cuvânt a lui Ceban comunica pentru ZUGO că nu vor fi comentate declarații politice, Dodon menționa că nu va fi veșnic și îi vede pe cei doi în viitor la conducerea formațiunii, iar Bătrîncea nu a reacționat la aceste zvonuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button