fbpx

Diacov s-ar fi împotrivit plecării democraților de la Guvern: „Am avut o discuție destul de aprinsă”

Decizia democraților de a-și retrage cei cinci miniștri din Guvernul Chicu a fost luată aprope în unanimitate, a dezvăluit democrata Monica Babuc. Invitată la emisiunea În Profunzime de la Pro TV Chișinău, vicepreședinta Parlamentului a confirmat că președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov, a fost împotriva acestei renunțări de portofolii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De altfel, Babuc susține că decizia luată la ședința mai-marilor din PDM nu a fost una ușoară.

Am avut o discuție destul de aprinsă. Deși această decizie a fost dezbătută pe lung, a fost aprobată cu majoritatea absolută de voturi. Două persoane au votat împotrivă”, a declarat Babuc.

Domnul Diacov și mai cine?”, a întrebat moderatoarea.

Nu cred că este momentul să numim acest lucru, dar în mare parte aveți dreptate. Acest lucru este o chestie internă a Partidului Democrat”, a spus ea.

Precizăm că sâmbătă, 7 noiembrie, după ședința Biroului Executiv al PDM, Filip a anunțat că formațiunea își va retrage miniștrii după turul doi al prezidențialelor.

Ca urmare a declarației, luni dimineață la Chișinău au început remanierile guvernamentale, Ion Chicu cerând revocarea membrilor democrați din cadrul Guvernului.

Spre amiază au fost învestiți noi șefi la ministerele Educației, Economiei, Apărării, la cel de Externe, dar și o nouă viceprim-ministră pentru reintegrare.

Articole asemănătoare

Back to top button