fbpx

Deputatul Vadim Fotescu: Abordarea formală a președintei Sandu față de numirea unui nou Guvern e absolut iresponsabilă

Potrivit deputatului Partidului Șor, Vadim Fotescu, președinta Republicii Moldova a dat dovadă de o abordare de formă față de desemnarea unui nou Guvern, or aceasta este iresponsabilă mai ales în contextul problemelor grave cu care se confruntă Republica Moldova. Invitat la o emisiunea de la NTV Moldova, parlamentarul are îndoieli față de Executivul propus de Natalia Gavrilița și nu crede că acesta va fi capabil să lupte cu criza provocată de pandemie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Vadim Fotescu a amintit poziția platformei Pentru Moldova, al cărui membru este, că este gata să propună propriul candidat pentru funcția de premier și un Executiv care să rezolve problemele din republică, apoi să organizeze alegerile parlamentare anticipate.

De asemenea, deputatul a criticat modul în care Maia Sandu a propus noul Guvern. Potrivit lui – de ochii lumii, doar ca să respecte prevederile legale, însă fără a lua în calcul situația dificilă din țară.

Președintele, fiind garantul Constituției, trebuie să respecte Legea Supremă, iar o abordare de formă față de desemnarea premierului și formarea Cabinetului de miniștri, în condițiile din țară, este o poziție absolut iresponsabilă”, a declarat acesta, menționând că atât Maia Sandu, cât și PAS, au admis că Guvernul Gavriliță e unul formal, pe care nici măcar deputații PAS nu-l vor vota.

Vadim Fotescu a calificat ca „nonsens” inițiativa PAS, potrivit căreia deputații să semneze că nu vor participa la ședința Parlamentului în ziua votării Guvernului.

Să semnezi un document prin care te obligi să nu vii la muncă și să nu îți îndeplinești misiunea care ți-a fost încredințată este cea mai mare prostie atât din punct de vedere juridic, cât și moral”, a opinat acesta, adăugând că Partidul Șor și platforma Pentru Moldova vor examina programul de guvernare propus de Gavrilița și vor încerca să afle dacă echipa acesteia este sau nu în stare să scoată din criză Republica Moldova, iar după asta vor decide dacă vor vota sau nu.

Cu toate acestea, deputatul a sugerat că nu are încredere în candidatul pentru funcția de premier și lista sa de miniștri.

Acesta a mai menționat că formațiunea pe care o reprezintă este pregătită de alegeri anticipate, în cadrul cărora partidul va obține un scor mai bun decât la scrutinul precedent, doar că, înainte de asta, este necesar ca țara să fie scoasă din criză.

În acest moment problema nu constă în alegerile anticipate, ci în formarea unui Guvern profesionist, care să stopeze colapsul din economie și alte domenii”, a conchis Vadim Fotescu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button