fbpx

Deputatul Fotescu: Litvinenco manipulează opinia publică pe tema magazinelor duty free

Deputatul Partidului Șor, Vadim Fotescu, a venit cu o reacție la cele publicate de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, acuzându-l de răspândirea informațiilor false pe rețelele de socializare și exprimând îndoieli față de pregătirea juridică a acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook că deputații fracțiunii Șor ar fi propus un amendament prin care magazinele duty free de la intrarea în Republica Moldova și cele pentru deservirea corpului diplomatic vor avea din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele, iar licența pentru aceste magazine urmând a fi eliberată de către Serviciul Vamal.

În replică, Fotescu, care este autorul amendamentamentului, susține că nu există vreo prevedere din cele declarate de Litvinenco.

Este straniu să văd astfel de comentarii de la un coleg cu studii juridice. Înainte de a critica o inițiativă, ea trebuie cel puțin citită atent”, a scris Vadim Fotescu pe Facebook, afirmând că amendamentul său nu se referă în niciun fel la procedura de impozitare a magazinelor respective și nu le oferă niciun tip de regim preferențial: „Magazinele respective, așa cum au achitat accize la mărfurile accizate, așa și vor achita”.

Reprezentantul Partidului Șor menționează că licența va fi eliberată de Agenția Servicii Publice, iar Serviciul Vamal va fi doar instituție de control, așa cum e și acum.

În loc de concluzie, aș vrea să vă rog ca înainte de a manipula opinia publică și de a arunca informații incorecte în spațiul public, ceea ce se întâmplă acum, citiți atent documentul, iar dacă aveți întrebări, adresați-vă autorului. Așa ar fi cel puțin corect, dar nu populist”, a mai scris parlamentarul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button