fbpx

„Demisia!”. Membrii și simpatizanții Partidului „Șor” au protestat la Președinție

Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” au organizat vineri, 21 ianuarie, la ora 9:00, un protest-flashmob în fața Președinției, cerând demisia Guvernului și a președintei Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipați cu pancarte, participanții la flash mob au scandat lozinci antiguvernamentale: „Demisia!”, „Vremuri bune pentru voi, vremuri grele pentru noi”, „Jos Maia Sandu!”.

Deputatul Marina Tauber a declarat că oamenii nu mai pot face față crizelor provocate de acțiunile, inacțiunile și incompetența actualei puteri, a Guvernului care trebuie demis cât mai curând.

„Am venit astăzi aici pentru a-i cere președintelui țării rezolvarea problemelor cetățenilor, în special cele ce țin de imposibilitatea achitării facturilor pentru gazele naturale și pe care oamenii nu au cu ce să le plătească. Din ce în ce mai mulți cetățeni vin la oficiile noastre și se plâng că nu mai sunt în stare să-și achite facturile de întreținere. Prețurile cresc în fiecare zi. Noi nu mai știm ce să le spunem oamenilor, pentru că toate propunerile fracțiunii echipei Partidului „Șor” și a liderului nostru, Ilan Șor, nu sunt acceptate în Parlament. Opoziția nu este auzită”, a declarat deputata Marina Tauber.

La flash mob au participat și consilierii municipali din partea Partidului „Șor”, Valerii Klimenko și Serghei Burgudji, care au afirmat următoarele:

„Maia Sandu stă într-un birou cald și își bea cafeaua. Noi luptăm pentru drepturile oamenilor. Am dat citire, ieri, în sala de ședințe a Consiliului Municipal Chișinău a unei declarații, prin care am pledat pentru acordarea unui vot de neîncredere Guvernului Gavrlița, care a fost susținută de mai mulți consilierii din Capitală. Vom merge în raioane, ca să discutăm cu reprezentanții autorităților locale, pentru a susține inițiativa noastră de a demite acest executiv. Demisia!”.

Amintim că partidul „Șor” a prezentat joi, 20 ianuarie, Parlamentului proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița. Proiectul moțiunii a fost prezentat de deputatul Marina Tauber. Întrucât formațiunea nu dispune de suficiente semnături pentru a înregistra inițiativa, Marina Tauber, ce care a și prezentat proiectul a îndemnat și pe ceilalți deputați să se voteze inițiativa.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button