fbpx

Ce au discutat la București prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele României, Klaus Iohannis

Premierul Natalia Gavrilița a fost primită joi la Palatul Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale oficiale de la București. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei președintei Maia Sandu la 23 noiembrie, la București, și semnării Foii de parcurs actualizate privind domeniile prioritare de cooperare dintre România şi Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat al Executivului de la Chișinău, oficialii au apreciat dialogul politic moldo-român și extinderea colaborării în toate domeniile. A fost accentuată importanța intensificării cooperării la nivel guvernamental și implementării rapide a acțiunilor prioritare stabilite în Foaia de parcurs. Documentul prevede acțiuni de susținere a integrării europene a Republicii Moldova și a procesului de reforme democratice, consolidarea comunității de limbă, istorie și cultură dintre România și Republica Moldova, asistență în dezvoltarea economică și socială a țării noastre.

„Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova e un document important care va ghida, la nivel guvernamental, cooperarea dintre statele noastre în perioada următoare, cuprinzând obiective cât se poate de concrete”, a declarat Natalia Gavrilița.

Șefa Guvernului de la Chișinău i-a mulțumit domnului Președinte Iohannis, în numele cetățenilor R. Moldova, pentru sprijinul substanțial care a fost acordat de-a lungul anilor. Premierul Natalia Gavrilița a mulțumit pentru solidaritatea manifestată de statul român față de cetățenii Republicii Moldova în lupta cu COVID-19, dar și în gestionarea crizei gazelor. La rândul său, președintele Klaus Iohannis a mulțumit pentru efortul medicilor moldoveni care au muncit săptămâni la rând alături de medicii de la spitalul modular din Lipțcani.

Oficialii au discutat și proiectele comune din sectorul energetic în contextul finalizării conductei de transport al gazelor naturale Iași – Ungheni – Chișinău cu ajutorul căreia Republica Moldova va putea face pași importanți în asigurarea independenței şi securității energetice.

Prim-ministra a subliniat că lupta împotriva corupției reprezintă pre-condiția esențială în procesul de transformare a Republicii Moldova într-un stat european modern: „Așa vom convinge cetățenii noștri să revină sau să rămână acasă, așa vom consolida instituțiile statului, așa vom atrage tot mai mulți investitori care să creeze locuri de muncă bine plătite pentru cetățeni. Ne dorim mai mulți investitori din România în R. Moldova, iar Guvernul pe care îl conduc este garanția că oamenii de afaceri vor începe să tratați corect și sprijiniți”, a menționat premierul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button