fbpx

Bolea, despre acordul cu MGRES: Întâi s-au stricat relațiile cu Tiraspolul, apoi am început să căutăm energie pe piața europeană

Potrivit deputatului socialist, Vasile Bolea, criza energiei electrice a fost creată artificial, iar guvernarea trebuia din start să identifice un consens cu Tiraspolul și să cumpere energie de la MGRES.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vasile Bolea susține că, contractul de achiziție a energiei electrice semnat cu MGRES este unul avantajos, însă decizia de a ceda transnistrenilor întregul volum de gaz livrat de Gazprom trezește dubii.

„Acest contract și contractele de achiziție a energiei de pe piață la un preț de 400 de dolari pentru un MW sunt documente care trebuie cusute la dosarul penal care în viitor, fie și peste 10 ani, va fi deschis pe numele factorilor de decizie care în așa mod își bat joc de cetățenii Republicii Moldova”, a spus Bolea în cadrul emisiunii „Freedom cu Dorin Galben” de la TV8.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Virgiliu Pîslariuc, spune că prin semnarea contractului cu MGRES, Guvernul a identificat soluția cea mai bună care oferă Republicii Moldova predictibilitate privind livrările de energie electrică și preț avantajos.

„Nu știu de ce s-a considerat că Chișinăul a făcut o cedare în fața regiunii transnistrene și că sponsorizează acest regim. Temerea mare era că vom ieși greu din iarnă, acum când Guvernul asigură țara cu energie, deja s-a pornit pe latura politică. Aceste lucruri nu trebuie amestecate”, a spus Pîslariuc în cadrul aceluiași interviu.

Articole asemănătoare

Back to top button