fbpx

Votare multiplă la Strășeni și Nisporeni? Comisia Electorală Centrală a sesizat Poliția

Oamenii legii investighează două presupuse cazuri e votare multiplă. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției urmărire penală din cadrul Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Ciobanaș.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul a precizat că presupusele încălcări au avut loc la Strășeni și Nisporeni. Poliția a fost sesizată pe marginea presupuselor fraude de către Comisia Electorală Centrală, iar actualmente ofițerii au demarat procese penale și verifică informația.

Totodată, Ciobanaș a îndemnat cetățenii care dețin informații despre presupuse încălcări să se adreseze oamenilor legii. Astfel, cot putea pornite cauze și procese penale pentru a investiga eventuale incidente.

Precizăm că, vineri, și Marin Maxian, șeful adjunct al IGP, a precizat că oamenii legii investighează 16 incidente referitoare la presupuse fraude. Printre acestea se numără și un presupus conflict în teritoriu între reprezentanții concurenților electorali.

Potrivit Poliției, duminică, circa 6000 de ofițeri vor asigura ordinea publică. O parte dintre ei deja își exercită atribuțiile și escortează documentele electorale.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button