fbpx

Reprezentanții candidaților ar fi avut conflicte în teritoriu. Poliția investighează 16 incidente din campania prezidențială pentru turul doi

Poliția investighează 16 cazuri de contravenții campania electorală din turul doi al prezidențialelor. În cadrul măsurilor întreprinse au fost documentate și conflicte între reprezentanții candidaților la funcția de șef al statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În perioada desfășurării campaniei electorale s-au înregistrat patru cazuri de plasare a afisajului electoral în mod necorespunzător, șapte situații în care s-au încălcat regulile antipandemice, presupusa repartizare de pliante care avea conținut denigrător, dar și comportament neadecvat în privința susținătorilor candidaților.

Cazurile sunt examinate și urmează să le fie atribuite calificări juridice, precizează șeful adjunct al IGP, Marin Maxian. În  cazul în care se vor dovedi contravențiile, dosarele vor fi expediate autorităților abilitate, pentru adoptarea deciziilor.

Totodată, oficialul a precizat că în primul tur al scrutinului au fost înregistrate peste 400 de presupuse încălcări. O parte dintre ele au fost referite deja Comisiei Electorale Centrale și Procuraturii.

Precizăm că, în cadrul celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, care va avea loc duminică, 15 noiembrie, peste 6000 de ofițeri vor asigura ordinea publică. O parte dintre ei au început deja activitatea și însoțesc transportarea și recepționarea documentelor electorale.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button