fbpx

Violeta Ivanov declară că știe cum să soluționeze problema secetei în Moldova timp de patru ani: „Am realizat mai multe studii”

Violeta Ivanov declară că știe cum să soluționeze problema secetei în Moldova timp de patru ani. Potrivit ei, un plan național de irigare a tuturor terenurilor agricole ar fi eficient, iar statul trebuie să asigure crearea unui sistem de captare a apelor de pe urma ploilor și în urma topirii zăpezii.

Deputata Partidului ȘOR afirmă că Moldova are cele mai fertile soluri din Europa, dar este afectată în ultimii de ani secetă, iar acest fapt se răsfrânge asupra economiei, țara fiind obligată să cumpere de peste hotare tot mai multe produse.

„Este trist și păcat să irosim potențialul agrar în condițiile în care Republica Moldova este situată geografic între două râuri mari și are soluri atât de fertile. Iată de ce agricultura noastră are nevoie de un sistem eficient de irigare, unul complex, coordonat și eficient.

În trecut, am realizat mai multe studii, alături de o echipă de experți notorii, privind crearea unui sistem de captare și stocare a apelor din timpul ploilor puternice și în urma topirii zăpezii, care să fie utilizate pe timp de secetă.

Eu știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în Moldova!”, declară Violeta Ivanov.

Politiciana menționează că acest sistem ar trebui să facă parte dintr-un plan național de irigare. Ea consideră că soluțiile de moment, cum ar fi utilizarea apelor freatice și subvențiile de la stat, nu sunt suficiente pentru salvarea sectorului agrar.

Programul „Moldova-2024” al Violetei Ivanov prevede o serie de măsuri pentru revigorarea sectorului agrar. Printre acestea se numără implementarea unui sistem național de irigare a terenurilor agricole, salvarea resurselor acvatice și a solurilor fertile.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button