fbpx

video | Voronin critică deputații și laudă diaspora: „Clasa noastră politică nu s-a maturizat”

Vladimir Voronin susține că diaspora a dat dovadă de patriotism atunci când s-a mobilizat la alegeri. În același timp, fostul președinte aduce critici dure politicienilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind întrebat de ce politicienii împart cetățenii „în ai noștri și ai voștri”, liderul comuniștilor a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța că am avea o clasă politică patriotă. În același timp, el a punctat că persoanele care ajung la guvernare și-ar face propriile interese.

„La noi clasa politică nu se dezvoltă. Are doar interese marginale, de corupție și personale. Nu avem o clasă politică patriotă. Diaspora noastră a demonstrat patriotismul. Să îl pui pe om să vină 300-500 de kilometri, să stea în ploaie, el trebuie să aibă atitudine. (…) Dar clasa noastră politică nici soviste nu are. Ei fug în Parlamentul ăsta toată ziua. Nici nu știi unde stă, în care fotoliu. Nu se maturizează clasa noastră politică”, a declarat Voronin.

Amintim că, în 2019, Vladimir Voronin declara că diaspora nu ar trebui să voteze. Atunci ex-președinte afirma că „oamenii plecați de 15-20 de ani peste hotare ne hotărăsc soarta noastră”.

În primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an au votat 149.178 de moldoveni aflați în străinătate. Pentru ei peste hotarele țării au fost deschise 139 de secții la care s-au format rânduri de sute de oameni. Unii conaționali au așteptat ore în șir pentru a-și exprima opțiunea, în pofida condițiilor meteorologice nefavorabile.

Articole asemănătoare

Back to top button