fbpx

video | Un candidat solicită excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală: „Nu poate câștiga decât prin frauda care este instrumentată de serviciile speciale ale Rusiei”

Dorin Chirtoacă solicită Comisiei Electorale Centrale excluderea lui Igor Dodon din cursa prezidențială. Acesta afirmă că actualul șef al statului ar fi ajutat de serviciile speciale rusești în campania electorală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, candidatul unionist a depus un demers în care afirmă că agenți de spionaj extern al Rusiei ar fi prezenți la Chișinău și ar pune la cale fraudarea alegerilor. În același timp, Chirtoacă face referire la faptul că autoritățile ruse nu admit că Dodon ar pute pierde puterea, iar Putin a anunțat sprijin – lucru interzis de Constituție.

„Prin urmare, dacă va reuși să fraudeze, iar noi vom protesta, Rusia îl va apără pe Dodon și va acuza SUA și UE de amestec. Rezultă că doar printr-un vot masiv al cetățenilor RM împotriva lui Dodon putem opri frauda. Este evident că și în cazul în care Dodon va pierde alegerile, Rusia va acuza SUA si UE, rezultatul însă va fi de partea noastră”, susține Chirtoacă.

Precizăm că, ieri, 22 octombrie, în cadrul dezbaterilor de la TVR Moldova, Dorin Chirtoacă a prezentat documente care ar confirma că discursul lui Igor Dodon de la conferința de la Munchen ar fi fost coordonat cu Kremlinul, menționând că în cadrul acelui eveniment ar fi fost prezentat un document secret referitor la federalizare.

Anterior, Ludmila Muntean, purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon, declara că „disperarea unor contracandidați nu are limite. Cetățenii, pe 1 noiembrie, îi vor pune pe toți concurenții la locul lor după merite și rezultate”.

Articole asemănătoare

Back to top button