fbpx

video | Președintele CEC anunță că în Rusia s-ar fi întreprins o tentativă de organizare a alegătorilor pentru transportarea către secțiile de votare

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, anunță că în Rusia s-ar fi întreprins o tentativă de organizare a alegătorilor pentru transportarea către secțiile de votare. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă comune cu ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful de la CEC a precizat, fiind întrebat de jurnaliștii de la realitatea.md despre eventuale sesizări referitoare la posibile încercări de fraudare a alegerilor prezidențiale în diasporă, că astfel de mesaje vin constant. Potrivit lui, ultima alertă de acest gen a parvenit din Federația Rusă.

„Ieri s-a prezentat o informație despre tentativa de organizare a alegătorilor către secțiile de votare din Rusia. Am luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de situații, cu referință la un funcționar electoral care nu are atribuțiile corespunzătoare și vom fi pe parcurs foarte atenți la asemenea fenomene. Vom reacționa cu tot instrumentarul juridic și operațional în sensul dat”, a puntat Dorin Cimil.

Precizăm că, la alegerile președintelui Republicii Moldova de pe 1 noiembrie, peste hotare sunt deschise 139 de secții de votare. Dintre ele, 17 vor fi deschise în Rusia. Totodată, conaționalii din mai multe țări vor avea nevoie de justificative, în contextul restricțiilor pandemice, pentru a merge la vot. Documentele pot fi găsite pe paginile oficiale ale misiunilor diplomatice.

Articole asemănătoare

Back to top button