fbpx

video | Peste 6000 de ofițeri vor asigura ordinea publică în cadrul turului doi al prezidențialelor. Unii polițiști sunt deja implicați în proces

Peste 6000 de polițiști vor asigura ordinea publică în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale. O parte dintre ei deja sunt la datorie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deplasarea pe teritoriul țării a mașinilor va fi monitorizată pe parcursul zilei de 15 noiembrie, a menționat Sergiu Paiu, șeful IGP. Oamenii legii vor verifica mașinile care au o capacitate mai mare de transportare decât opt persoane și cursele regulate.

Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, precizează că ofițerii implicați deja în proces se ocupă de escortarea și paza documentației electorale. Totodată, oficialul a îndemnat funcționarii electorali să verifice dacă în perimetrul secțiilor de votare nu sunt afisaje electorale.

În același timp, el a reiterat dreptul cetățenilor la libera circulație. Așadar, manifestarea unor acțiuni de blocare a traseelor este una ilegală, iar observatorii nu au dreptul să exercite asemenea acțiuni.

În același timp, șeful adjunct al IGP a precizat că în cadrul primului tur oamenii legii au intervenit pentru a examina peste 400 de cazuri de încălcări. Dintre dosarele deja examinate, unele au fost transmise, conform competenței, către Comisia Electorală Centrală (CEC), dar și către Procuratură.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button